فهم دقیق رئیس بانک مرکزی روسیه از ارزش روبل و سیاست های بهینه اقتصادی

«الویرا نبیولینا» رئیس بانک روسیه می گوید اقدامات کنترلی باید از ارز در برابر فشارهای ژئوپلیتیکی محافظت کند و در عین حال با فعالیت های اقتصادی خارجی تداخل نداشته باشد. اما به تدریج با آرامش اوضاع باید از حجم دخالت و اقدامات کنترلی بانک مرکزی کاسته شود.

به گزارش تحریریه، «الویرا نبیولینا» رئیس بانک روسیه، در نشست مشترک کمیته های دومای دولتی گفت: اقدامات کنترلی باید از ارز در برابر فشارهای ژئوپلیتیکی محافظت کند و در عین حال با فعالیت های اقتصادی خارجی تداخل نداشته باشد.

رئیس کل بانک مرکزی روسیه تصریح کرد: از نظر ما کنترل ارز باید صورت بگیرد تا در مقابل فشار تحریم‌ها محافظت کند، اما در عین حال تا حد امکان در فعالیت‌های اقتصادی خارجی دخالت کمتری داشته باشد؛ ما برای ایجاد چنین توازنی تلاش می‌کنیم.

نبیولینا گفت: بانک مرکزی روسیه کاهش برخی از اقدامات کنترلی ارز را آغاز کرده است، اما هنوز کنار گذاشتن این اقدامات غیرممکن است. اقدامات ضد بحران داروی قدرتمندی است و مانند هر داروی قدرتمندی، عوارض جانبی دارد. بنابراین، به محض اینکه بیمار قادر شود تا بدون این دارو با بیماری مقابله کند، روند دارودهی باید متوقف شود. در غیر این صورت، این عوارض جانبی همه اقدامات مثبت را هم نابود می کند. و این دقیقاً همان چیزی است که برای ما اتفاق افتاد. در واقعیت به محض اینکه اوضاع تا حدودی آرام شد، اقدامات ما در زمینه کاهش کنترل ارز خارجی کاهش می یابد اما حذف کامل آنها غیرممکن است.

فهم دقیق رئیس بانک مرکزی روسیه از ارزش روبل و سیاست های بهینه اقتصادی

نبیولینا در پاسخ به بسیاری از نمایندگان که پرسیدند آیا نهاد تنظیم کننده نگران وضعیت خروج سرمایه در نتیجه کاهش این اقدامات است یا خیر، پاسخ داد: اگر به اعداد موجود در حساب مالی نگاه کنید، متوجه می شوید که این نشانه خروج سرمایه یا پول از دست رفته اقتصاد روسیه نیست. این بخش مهمی از ارزی است که شرکت ها و شهروندان ما برای هزینه های خارج از کشور از جمله خرید واردات، و انجام تراکنش های اقتصادی خارجی نگه می دارند، زیرا پرداخت برای واردات از طریق تسویه حساب های بین المللی دشوار شده است. بخش قابل توجهی از این وجوه دقیقاً برای پرداخت هزینه واردات مصرف می شود.

رئیس کل بانک مرکزی روسیه تاکید کرد: کشور به همه این موارد نیاز دارد.

از نظر نابیولینا، این موضوع که شرکت ها بخشی از درآمدهای صادراتی خود را به دلایلی که رئیس بانک مرکزی بیان کرد یعنی مشکل در تسویه حساب خرید و واردات روسیه، در خارج از کشور نگه می دارند، تأیید می کند که چرا با وجود مازاد تجاری بالا، نرخ ارزش روبل در حال کاهش است. عملیات سرمایه ای همانطور که می دانیم اکنون نقشی در شکل گیری نرخ ارز ندارد. اما مقدار ارز به طور کامل به ارزش آن مربوط می شود. این مازاد ارز حاصل از صادرات خالص چه زمانی و تا چه اندازه تبدیل خواهد شد، مشخص نیست. شاید هیچوقت.

فهم دقیق رئیس بانک مرکزی روسیه از ارزش روبل و سیاست های بهینه اقتصادی

احتمالاً در حال حاضر، آن بخش از درآمد قابل تبدیل برای شرکت ها جهت پرداخت مالیات و هزینه های داخلی از جمله هزینه های نیروی کار کافی است. اما می دانیم که بار مالیاتی (به دلیل سیاست تحریک مالیاتی دولت) به زودی افزایش خواهد یافت. این بدان معناست که شرکت های صادرکننده به ناچار باید درآمد بیشتری کسب کنند. این چیزی است که مسئولان وزارت دارایی و بانک مرکزی از آن صحبت می کنند و بدان معناست که روبل پس از شکستن روند، راهی جز افزایش ارزش (به شرط عدم افزایش شدید واردات) ندارد. البته، بعید است که دیگر شاهد ۵۰ روبل در برابر دلار باشیم، زیرا در آن زمان قیمت انرژی بسیار بالا بود و شرکت‌ها در سال ۲۰۲۲ با عجله سرمایه خود را به دلیل تهدید بلوکه شدن قریب‌الوقوع حساب‌ها به کشور بازگرداندند؛ این موضوع افزایش کاملاً غیرطبیعی ارزش روبل را در سال قبل تشریح می کند.

بنابراین، کاملاً منطقی است که بانک مرکزی بنا بر اظهارات رئیس آن، مخالف تکرار فروش اجباری وجوه است. او اطمینان داد که شرکت ها به اندازه کافی ارز می فروشند و هیچ دلیل خاص و مهمی برای سقوط فعلی روبل وجود ندارد، به خصوص که شرایط توسط خود مقامات در چارچوب بودجه و توسط صادرکنندگان به منظور افزایش سودآوری تجارت تحریک شده است. آیا این خوب است که نفت و گاز را بفروشید و سپس برای هر دلار فقط ۵۰ روبل دریافت کنید؟ این برای مالیات یا دستمزد کافی نیست.

الویرا نبیولینا ادامه داد: به نظر ما در اینجا ضرورتی برای اقدام وجود ندارد، شرکت های صادرکننده ما همچنان به فروش و کسب درآمدهای صادراتی خود ادامه می دهند، ما این موضوع را رصد می کنیم، ممکن است سهم فروش اندکی کاهش پیدا کند، اما این کاهش زیاد نیست، اما آن ها هنوز هم می فروشند. بدون آنکه به صورت اجباری مجبور به بازگرداندن درآمدهای صادراتی خود شوند.

پایان/

۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۰
کد خبر: 25232

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 2 =